Bestel direct je tickets

HANKOOK
FINALERACES

TT-Circuit ASSEN

19 & 20 oktober 2019

DE FINALERACE VAN HET JAAR

OVER HET RACE WEEKEND

Op 19 en 20 oktober wordt het autorace seizoen op een spectaculaire wijze afgesloten tijdens de Hankook Finaleraces op het TT-Circuit van Assen!  Na diverse races in Nederland en België is het TT- Circuit van Assen het decor voor de grote ontknoping!  Wie worden de nieuwe kampioenen van 2019 in de Supercar Challenge, GT&Prototype Challenge, Mazda MX-5 Cup en de Ford Fiesta Sprint Cup!


Naast deze door V-Max Racing Management te Breda georganiseerde raceklassen, is ook het Belgisch Belcar Endurance Championship aanwezig en de historische NK GTTC.


Het programma staat ook dit jaar weer garandeert voor een mooie mix van races!


GT&Prototype Challenge:

In de GT & Prototype Challenge powered by Hankook komen de snelste GT ‘s in actie met motoren tot 700PK gecombineerd met de  Prototypes zoals de LMP3's, Ginetta's, Norma's en Radicals.

voor meer informatie: supercarchallenge   


Supercar Challenge

In de Supercar Challenge powered by Hankook vinden we een vol veld met Porsche Cup GT’s,  BMW Silhouetten en toerwagens voor een semi-endurance race over 60 minuten met een verplichte pitstop.

Voor meer informatie : supercarchallenge 

Ford Fiesta Sprint Cup 

Ford Fiesta Sprint Cup powered by Hankook staat ook dit jaar weer garant voor volop actie op de baan!. De klasse is speciaal opgericht om jong talent een mogelijkheid te bieden om na het karten een racecarrière op te bouwen en is een groot succes. Tijdens dit weekend is Ford Fiesta Sprint Cup Nederland en België aanwezig. 

Voor meer informatie : fordfiestacup België         
Voor meer informatie :fordfiestacup Nederland


Mazda MX-5 Cup 

Gestart in 2019 en nu al een mega groot succes, de Mazda MX-5 Cup. Gereden wordt er met het nieuwste model MX-5 en omdat alle auto's geheel identiek aan elkaar zijn zorgt dit voor spannende races en mooie inhaalacties !
Website : mazda-mx5cup         


Belcar Endurance Championship

Ook de snelle racewagens van de het Belgische  Belcar Endurance Championship zullen aanwezig zijn tijdens de Hankook Finale Races. De rijders van de Belcar Endurance Championship zullen alles uit de kast moeten halen om hier de laatste punten te bemachtigen voor hun kampioenschapstitel !

Website : belcarseries              


NK GTTC

GRDC is de afkorting van de  officiele naam van de klasseorganisatie: Stichting Dutch Historic  GT & Touring Car Racing Drivers Club. GRDC is de officiele promotor van het onder auspicien van de HARC georganiseerde NK GT’s en Touring Cars ’66-’81.

Website : nkgttc                               


Een bezoek aan de paddock, het binnen terrein van het circuit, is zeker de moeite waard. Alle teams houden “open huis” en ook voor de kleinste bezoekers zijn er tal van activiteiten waarvan gratis gebruik gemaakt kan worden. 


 Voor alle raceklassen is dit dé afsluiting van het seizoen waar de kampioenen bekend zullen worden en tevens een mooi familie evenement voor jong en oud!

De Supercar Challenge powered by Hankook is al jaren een mooie klasse om te volgen, o.a. op televisie bij RTL7-GP op de zondagmiddag. Door het grote aantal deelnemers  is er altijd spektakel op de baan en tijdens de finaleraces zullen de sportdivisies en GT&Prototypes samen van start gaan. Dit betekent een startveld van meer dan 40 bolides met vooraan de strijd tussen de nieuwste Cup Porsche’s en de BMW Silhouetten, maar ook de vele BMW’s en de kleinere Renault Clio’s, Alfa’s en Peugeots in één veld.

Vele inhaalacties en spannende momenten zullen zeker zichtbaar zijn op elke centimeter van het circuit. Het kampioenschap in de verschillende divisies wordt doorgaans, zoals in de afgelopen vijf jaar,  pas in de laatste wedstrijd van zondag beslist.

Op zaterdag staat er de kwalificatie en een race van 60 minuten op het programma en op zondag de laatste race van het seizoen over 60 minuten + 1 ronde. In beide races zullen de rijders een verplichte pitstop moeten maken wat de spanning vaak nog verder omhoog brengt en een optimale strijd betekent voor de pro’s, semi-pro’s en gentlemen drivers.

Meer informatie is te vinden op :

Website              

http://www.supercarchallenge.nl/

Facebook            https://www.facebook.com/SupercChallenge

Youtube              https://www.youtube.com/user/supercarchallengetv

E-Magazine      
http://sc2019nl.maglr.com 


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. 

EEN 
WEEKEND
IMPRESSIE

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. 

OVER DE

RACEKLASSES 

SUPERCAR
CHALLENGE

Supercar Challenge powered by Hankook

Het is een gouden formule gebleken, de Supercar Challenge, gestart in 2001 en nog steeds het meest toonaangevende kampioenschap van Nederland . Een combinatie van professionals, semi-pro's, gentleman-drivers maar ook jonge talenten  in supersnelle GT's en toerwagens, in semi-endurance races, op de mooiste circuits in binnen- en buitenland.

De Supercar Challenge powered by Hankook is al jaren een mooie klasse om te volgen, o.a. op televisie bij RTL7-GP op de zondagmiddag. Door het grote aantal deelnemers  is er altijd spektakel op de baan en tijdens de finaleraces zullen alle vier de divisies tegelijkertijd van start gaan. Dit betekent een startveld van meer dan 40 bolides met vooraan de strijd tussen de nieuwste Cup Porsche’s en de BMW Silhouetten, maar ook de vele BMW’s en de kleinere Renault Clio’s, Alfa’s en Peugeots in één veld.

Vele inhaalacties en spannende momenten zullen zeker zichtbaar zijn op elke centimeter van het circuit. Het kampioenschap in de verschillende divisies wordt doorgaans, zoals in de afgelopen vijf jaar,  pas in de laatste wedstrijd van zondag beslist.

Op zaterdag staat er de kwalificatie en een race van 60 minuten op het programma en op zondag de laatste race van het seizoen over 60 minuten + 1 ronde. In beide races zullen de rijders een verplichte pitstop moeten maken wat de spanning vaak nog verder omhoog brengt en een optimale strijd betekent voor de pro’s, semi-pro’s en gentlemen drivers.

Meer informatie is te vinden op :GT&PROTOTYPE CHALLENGE

GT & Prototype Challenge powered by Hankook

Het was eind 2016 dat Dick van Elk, organisator van de Supercar Challenge besloot dat er toch een aparte klasse moest komen voor de snelste GT's en voor de open- en gesloten prototypes.  De snelheidsverschillen binnen de Supercar Challenge werden te groot en te risicovol.  De GT & Prototype Challenge als aparte klassen voor dit type wagens bleek een goede oplossing.

In dit kampioenschap zijn de SuperGT’s te vinden met motorvermogens tot 700 PK zoals de Mosler en PUMAX en Mercedes GT3 SLS. Daarnaast zijn er vier divisies voor de Le Mans achtige open en gesloten Prototypes. Wagens die het zeker niet hebben van een groot motorvermogen maar een indrukwekkende wegligging voornamelijk door een laag gewicht en uitstekende aerodynamica.

Sommige wagens zoals de Praga R1 wegen slechts 600 kilo ( een GT zo maar 1300kg) en hebben slechts 235 PK. Toch benaderen ze de rondetijden van de SuperGT’s.  De nieuwe LMP3 wagens van Ligier en Ginetta zijn wat zwaarder maar beschikken ook over een V8 met 420 tot 510 PK. 

Een andere groep zijn de open “CN” wagens van fabrikanten zoals het Franse Norma en het Italiaanse Wolf , conform het CN reglement dienen ze voorzien te zijn van een Honda 2.0 liter motor met ongeveer 275 PK. 

Opvallend bij de prototypes is de mogelijkheid ultra laat te remmen en met een zeer hoge snelheid de bocht door te gaan t.o.v. de GT’s. Het zal weer een fraai strijd opleveren voor de race over 60 minuten en een voor allen verplichte pitstop van 60 seconden voor een eventuele rijderswissel.

FORD FIESTA SPRINT CUP

Ford Fiesta Sprint Cup NL + BE

Vorig seizoen zijn er twee nieuwe Cup raceklassen van start gegaan op de circuits in Nederland en België, de Ford Fiesta Sprint Cup Nederland en Belgie. Beide een officieel KNAF Nederlands - respectievelijk RACB National Kampioenschap  georganiseerd door
V-Max Racing Management uit Breda.

Ford Fiesta Sprint Cup NL

Gereden wordt met een geheel voor circuitgebruik aangepaste Ford Fiesta ST-Line met een gewicht van ca 1.000 kilo en ca. 150 PK. Voornaamste doelgroep zijn jongeren vanaf 15 tot 24 jaar maar de Cup is ook opengesteld voor anderen die het Cupracen willen ervaren. Alle coureurs met 100% identieke wagens, het komt dan aan op racevaardigheid. Deze nieuwe Cup was in eerste instantie bedoeld voor jongeren tot 24 jaar en er werd  gemikt op minimaal 20 deelnemers. Maar er bleken ook veel rijders ouder dan 24 jaar interesse te hebben in deelname. De aantrekkingskracht is natuurlijk te gaan racen met het nieuwste model van de sportieve Ford Fiesta ST-Line maar ook het raceprogramma en het sprintformat bleken aan te slaan.  In beide Cups is er een apart klassement voor jongeren onder de 24 jaar.


Ford Fiesta Sprint Cup BE

 In opvolging van de Nederlandse raceklasse werd er begin dit jaar besloten om een Belgisch kampioenschap op te richten. Ook in deze raceklasse was het enthousiasme enorm. De raceklasse heeft een Overall kampioenschap en een Junioren kampioenschap. Daarnaast wordt er gestreden voor het dealer Kampioenschap.                               

MAZDA MX-5 CUP

MAZDA MX-5 CUP 

Begin oktober 2018 werd tijdens de officiële perspresentatie op Circuit Zandvoort, onder leiding van Dick van Elk (directeur van V-Max Racing Management) en Jur Raatjes (directeur Public Relations van Mazda Motor Nederland), de nieuwste raceklasse bekend gemaakt: de Mazda MX-5 Cup.

Er wordt geracet  met een volledig voor circuitgebruik aangepaste MX-5 van het nieuwste model type ND met een gewicht van ca. 960 kg en 184 pk. De technische ontwikkeling van de raceauto is volledig uitbesteed aan Intrax Suspension Technology in Nederland.

Belcar Endurance 

Belcar Endurance Championship

Ook de snelle racewagen van de Belgische Endurance Championship zullen aanwezig zijn tijdens de Zolder Superprix op het Circuit van Spa Francorchamps. De Belcar Endurance Championship haalt in 2019 ook weer alles uit de kast om er een spannend seizoen van te maken.

Het Belcar Endurance Championship  haalt in 2019 alles uit de kast om er een super spannend seizoen van te maken. Zo heeft de Belcar opnieuw de titel van een officieel en volwaardig nationaal kampioenschap - waar tourwagens, GT's en sportcars het tegen elkaar opnemen. Niet alleen op Circuit Spa Francorchamps, maar ook op circuit Zolder.

Net zoals in de Belcar van weleer zal regelmaat tijdens het kampioenschap extra beloond worden en tellen de overwinningen in de aparte klasses zwaarder door. Kwesties van de strijd voor de algemene podiumplaatsen zoveel mogelijk open te gooien. NK GTTC

NK GTTC 

GRDC is de afkorting van de  officiele naam van de klasseorganisatie: Stichting Dutch Historic  GT & Touring Car Racing Drivers Club. GRDC is de officiele promotor van het onder auspicien van de HARC georganiseerde NK GT’s en Touring Cars ’66-’81.

GRDC is zo verantwoordelijk voor onder meer het vergaren van inschrijvingen en financiele middelen om de races voor dit officiele kampioenschap mogelijk te maken. Tevens bepaalt GRDC het beleid ten aanzien van  het wedstrijdprogramma, prijzen, inschrijfgelden, sponsoring en toe te laten auto’s.

Afwisselend startveld
De races van het NK GTTC zijn om meerdere reden het bekijken meer dan waard. Het enorme startveld zorgt uiteraard voor veel spektakel en strijd. In de voorhoede strijden voornamelijk ‘dikke’ GT’s van het kaliber Porsche Carrera RSR en Ferrari 308 GTB om de totaalzeges. Verdeeld over het deelnemersveld worden de toeschouwers getrakteerd op een mooie mix van verschillende merken en modellen, verdeeld over diverse klassen. Daar zitten tot de verbeelding sprekende racers tussen, zoals de BMW 3.0 CSL en Ford GT40. Reken ook op de komst van enkele Datsuns 240Z, Alfa Romeo’s 1750 GTAm en een Jaguar XJS.


Alledaagse auto’s van vroeger
Veel bezoekers zullen bovendien blij verrast zijn met de sportieve versies van auto’s die enkele decennia geleden tot de alledaagse modellen behoorden. Denk aan de Simca 1000 Rallye 2, de Mini Cooper S, Ford Escort RS 2000 en Renault 5 Alpine. “Verder zien we een toename in diversiteit”, aldus het NK GTTC. Leuke voorbeelden zijn de VW Golf, VW Scirocco en Audi coupé. Een andere mooie ontwikkeling is de groei van het aantal auto’s uit de periode 1966 – 1971, die op profielbanden rijden.

De kans is groot dat uw vroegere, of huidige, droomauto meerijdt. Of uw eerste automobiele jeugdliefde. Breng dus ook een bezoek aan het rennerskwartier om het deelnemersveld van dichtbij te bekijken!

HOSPITALITY

TIJDENS HET EVENT

VIP ARRANGEMENTEN

HOSPITALITY

Tijdens de Hankook Finaleraces bieden wij u ook de mogelijkheid om op zaterdag 19 of zondag 20 oktober als VIP gast aanwezig te zijn, eventueel met uw relaties en te genieten van een volledige dag autosport. Het Hankook Finalerace evenement biedt een vol programma met GT-, toerwagens en Sportcars. Een programma met voor ieder wat wils. 

Wij ontvangen u en uw gasten graag in onze VIP hospitality unit welke wij opbouwen op de paddock. U wordt hier in de ochtend ontvangen met koffie/thee en iets lekkers door een gastheer/vrouw. Omstreeks 12.00 uur wordt er een koud/warm klaar gezet en gedurende de dag zullen er verschillende hapjes gepresenteerd worden en is de bar de gehele dag voor u open.


Wij verzorgen tevens voor geïnteresseerden rondleidingen langs teams uit de Supercar Challenge en de GT & Prototype Challenge, zodat u en uw gasten een goed beeld krijgen van de auto's en teams die rijden. Alle teams zijn ten allen tijde bereid om uw gasten wat te vertellen over de techniek van de auto's, loop gerust bij hen binnen. 


Een VIP arrangement biedt u en uw gasten:

- Een geheel verzorgde dag raceplezier

- Exclusieve toegang tot de hospitality 

- Eerste klas catering
- Goed uitzicht op de racebaan

- Verzorgde rondleidingen langs de teams

- Een Supercar Challenge jaarboek op cap

Wilt u meer informatie over de VIP arrangementen en/of een offerte op maat, neemt u dan contact op met Renata Aartsen - renata@supercarchallenge.nl 

MEDIA & PERS

ACCREDITATIE AANVRAGEN

Persaccreditatie

INSCHRIJVING IS GESLOTEN - ACCREDITATIE AANVRAGEN ALLEN VIA MEDIA CENTER

ENTRY FOR ACCREDITATION CLOSED - ACCREDITATION ONLY POSSIBLE AT MEDIA CENTER

MEDIA CENTER OPENING HOURS:


Friday:      08:30 hour till 19:00 hour

Saturday: 08:30 hour till 19:00 hour

Sunday:    08:30 hour till 19:00 hour

HET WEEKEND

WAT STAAT ER OP HET PROGRAMMA?

PROGRAMMA (wijzigingen onder voorbehoud)

ZATERDAG 19 oktober

10:00
Kwalificatie NK GTTC
10:25
Officiële vrije training Belcar
11:15
Kwalificatie Mazda MX-5 Cup
11:40
Kwalificatie Ford Fiesta Sprint Cup BE + NL
12:05
Lunchpauze
12:55
Race 1 NK GTTC
13:30 
Race GT&P + GT Divisie SCC
14:40 
Race 1 Mazda MX-5 Cup 
15:20
Race 1 Ford Fiesta Sprint Cup NL + BE
16:00
Race 1 Supercar Challenge - Sport Divisies 
17:10
Kwalificatie Belcar
18:05
Kwalificatie Ford Fiesta Sprint Cup BE

PROGRAMMA (wijzigingen onder voorbehoud)

ZONDAG 20 oktober

10:00
Race Belcar
12:20
Race 2 NK GTCC
13:00
Race 2 Mazda MX-5 Cup
13:35
Gridwalk publiek
14:15
Race 2 Supercar Challenge - Sport Divisies 
15:30
Race 2 Ford Fiesta Sprint Cup BE + NL
16:15
Race 2 GT&P + GT Divisies SCC
17:30
Race 3 NK GTCC
15:20
Race 2 Supercar Challenge

TICKETS
BESTELLEN

Komt u graag naar het circuit om alle actie te zien tijdens de HANKOOK Finaleraces, dan kunt u in de voorverkoop al voordelig uw kaarten verkrijgen. De kaarten zijn geldig voor de paddock, waar u de bolides van dichtbij kunt bekijken, en alle tribunes, incl. hoofdtribune. U kunt uw toegangskaarten hieronder bestellen. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een volwassene.


Bestel je tickets

Klik hier voor de externe ticketshop

PRIJZEN TICKETS (exclusief service kosten)

Zaterdag 19 oktober 2019
Voorverkoop € 15,00 - Kassa € 17,50

Zondag 20 oktober 2019
Voorverkoop € 22,50 - Kassa € 25,00


Weekend 19 & 20 oktober 2019
Voorverkoop € 25,00 - Kassa € 27,50 

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR